Willy Hautvast (1932 – 2020)

Brabantica

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1133981
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
makkelijkmedium
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
7:15 minuten
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
TIE135450

Beschrijving

In de Brabantse streek "Land van Cuyk" wordt tweejaarlijks een muziekfestival gehouden waaraan de orkesten uit de streek deelnemen. Dit festival wordt gesponsord door de Coöperatieve Rabobank "Land van Cuyk-Noord". Het is dit "Land van Cuyk" waarop deze ouverture geïnspireerd is. De opening van het werk stelt een tocht voor langs de rustig stromende Maas, met dreigend hoog water, weergegeven in mineur en klokgelui, maar vervolgens weer vredig verder stromend. Het volgende snelle deel suggereert de opgewekte aard van de bewoners en het voorbij trekken van de "4 Daagse" – een jaarlijks evenement. Het langzame deel geeft uiting aan de bloeiende blaasmuziekcultuur in de streek. Vervolgens wordt de tocht opgewekt voortgezet.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
111,30  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven