Rob Goorhuis (* 1948)

Sonata da Chiesa

R. Goorhuis: Sonata da Chiesa, Fanf (Pa+St) (0)
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
987459
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 000968-020
ISMN:
9790035218334

Beschrijving

Tijdens zijn loopbaan als concertorganist speelde Rob Goorhuis talloze malen de Sonata da Chiesa van Hendrik Andriessen, een werk dat typisch is voor de stijl en het coloriet van deze Nederlandse organist-componist.
De betekenisvan Andriessen voor de Nederlandse kerkmuziek is zeer groot geweest. Vele koor- en orgelwerken ontstonden in de bloeitijd van het rijke Roomse leven.

Als eerbetoon aan deze kunstenaar, die destijds als organist van dekathedraal van Utrecht talrijke luisteraars trok met zijn kleurrijke en vernieuwende orgelbespelingen, schreef Rob Goorhuis een fantasie over het thema van diens Sonata da Chiesa.
Deze Sonata bestond uit een reeks variaties opeen zelf ontworpen thema.
De sfeer van het werk reikt van zeer intiem tot uiterst uitbundig.
Deze uitersten heeft Rob Goorhuis in z jn interpretatie en verwerking van het thematisch materiaal eveneens opgezocht. De vroomheiden luister van het orgel werden echter vervangen door de passie en de virtuositeit van een modern blaasorkest.
De band met het originele werk van Andriessen wordt onderstreept door een aantal, soms licht verborgen, citatenvan bijzondere muzikale wendingen. De handtekening van de oude meester blijft zo herkenbaar.
Op deze manier toont Rob Goorhuis zijn bewondering voor diens componeertalent.

Het werk werd geschreven in opdracht vanfanfare Kunst en Vriendschap Partij-Wittem onder leiding van Paul Oligschläger ter gelegenheid van de deelname aan het Wereld Muziek Concours Kerkrade in 2009.

232,30  €
Levertijd: 1–3 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven